14.11.2010

Mainitsemattomat, suomalaiset

Suomalaista musiikkia on tullut kuunneltua kenties poikkeuksellisen paljon viime aikoina. Ja yhtä järjestelmällisesti oon saattanut jättää mainitsematta moiset hienoudet täällä - varsinkin jos monessa muussa paikassa on hyöritty moisista.

Nyt kun, useimmista, näistä bändeistä on pahin hype laantunut, on aikamoisen mukavata katsella mitä on jäänyt käteen suurimman nettivyöryn jälkeen. Seuraavaksi siis hyvää, suomalaista musiikkia, joka on jäänyt täällä jakamatta. Varsin käytännöllinen postaus, vaikka kukin ansaitsisi paljon rakkautta osakseen oman kirjoituksen muodossa. Väittäisin, että näistä bändeistä löytyy jokaisella jotakin. Sekin on kuvaavaa, ettei näistä osaa millään valita suosikkiaan.


Aloitetaan Neufvoinilla. Kivaa indiepoppia. Kuopiosta. Oikeastaan vasta Annan innostuksen myötä bändi tuli pikku hiljaa tutuksi. Silti hiljattain julkaistu Fake Musket EP oli se todellinen myhäilyn aihe. EP:ltä ilmaiseksi lataukseksi irroitettu Polar Song toi herkkyydessään mieleen Mew'n. Tosin vain hieman, sillä Neufvoinilla riittää ihan omaa soundia. Paiskasivat myös tänne aikoja sitten musiikkiaan, mutta sain aikaiseksi kirjoittaa vasta nyt. Jeejee.

  Polar Song by Neufvoin

Viimeksi sähköpostitse tuttavuutta tehnyt tamperelainen On Volcano jakaa uutta New Blood EP:tään ilmaiseksi sivuillaan. Olinpa rehtinä musiikkikansalaisena tämän jo hyödyntänyt siinä vaiheessa kun sähköpostia tuli, mutta kiitos siitä silti. Nimittäin tätä ei kannata jättää väliin.


Omien puheidensa mukaan indie popia post-rock vaikuttein soittava On Volcano on tehnyt äärimmäisen hienon EP:n, joka kutkuttaa meikäläisen suhteellisen vahvaa post-rockmieltymystä, ja lujaa kutkuttaakin. Tämä on hieno neliraitainen julkaisu. Hae omasi TÄÄLTÄ.

Paperfangs. Mitäs tuosta voisi sanoa. Mysteeribändi, joka on herättänyt elektropopillaan paljon huomiota ison meren kummankin puolin. Eikä tietysti haittaa, että toimiva musiikkipaketti on kiedottu salamyhkäisyyden verhoon. Tsekkaa norjalaiselle eardrumspopille julkaistu sinkku. Paperfangsilla todella tuntuu olevan kaikki valmiina maailmanlaajuista blogivalloitusta varten, joka on ilmiselvästi jo alkanut.

  Paperfangs - ePop006 - digital single by EardrumsPop

Yllä on kuunneltavana pari viikkoa sitten ilmaiseksi ladattavaksi tullut. Kappaleet ovat ehtineet kasvaa mukavasti tässä muutaman viikon aikana. Kuuntele siis, ja lakkaa ihmettelemästä, missä ovat hyvät suomalaiset bändit. Lataa kappaleet tästä. Kokoonpanossa on lukeman mukaan sisko, veli ja ystävä. Noh, eiköhän tuokin selkene tässä ajan myötä.


Viimoisena suomi-bändinä ainakin kesästä asti suosiotaan kirvoitellut French Films. Tähän asti maininnat tästä surffailijaporukasta ovat jääneet sivulauseeseen omissa kirjoituksissa. Jotenkin on tuntunut siltä, että bändi olisi jo kaikille tämänkin blogin lukijoille tuttu, mutta ilmeisesti näin ei ole.

Jotenpa siis: Golden Sea EP:n hiljaittain julkaissut bändi on varmasti kuullut kyllästymiseen asti olevansa Suomen The Drums. Itsekin olen näin sanonut, mutta samassa yhteydessä voisi mainita, että olen huomattavasti vakuuttuneempi French Filmsistä kuin The Drumsista. Tämänkin olen sanonut jo ennen. Lätinät sikseen, huippubändi ja huippu-EP. Tässä Golden Sean video.


Paljon hyvää Suomesta. 

5 kommenttia:

 1. Lähes kaikkia noita tuli välteltyä tähän päivään asti. Ainoa, josta ei tullut niin hyviä säväreitä oli French Films, mutta oli niilläkin tuon ep:n lopussa kaksi hyvää biisiä. Neufvoin miellytti varmaan eniten!

  Piti jo Marling-postaukseen kommentoida, että sain Itäkeskuksen Anttilasta neidin uusimman levyn kahdella eurolla. Paras hinta-laatu-suhde ehkä ikinä!

  VastaaPoista
 2. Mä harrasta tuollaista samanlaista välttelyä toisinaan myös. Joskus pitää olla vähän vastaan ihan periaatteesta :D

  Ja tohon hintaan oisin voinu ostaa Marlingin levyn vaikka toistamiseen! Se on hieno levy. Ja tosiaan, olipa hinta kohillaan. Itis, levymetsästäjän mekka, vai?

  VastaaPoista
 3. Itiksessä on yllättävää potentiaalia levymetsästäjälle! Poistolevyistä saattaa löytyä todella halvalla melkoisia aarteita. Marlingin kanssa lähti myös Ville Leinosen uusin kahdella eurolla, Magnetic Fieldsin uusin oli 4 euroa jne. Suurimmaksi osaksi siellä kyllä on vain paskaa, mutta joskus voi yllättää itsensä. :D

  VastaaPoista
 4. Häh! Oliks noi siis uusia kuitenkin?

  VastaaPoista
 5. Muoveissa ovat kaikki kyllä olleet. Oon käsittäny niin, että tuonne poistolaariin menee kama, mikä ei muuten menisi kaupaksi ja hinta pistetään niin alas, että saadaan levyt pois tieltä kuljeksimasta. Itis on siinä suhteessa kaikista paras, koska siellä ei kauheasti laadun perässä kulkevia ihmisiä liiku ja poistoihin menee omaan makuun sopivia levyjä hyvällä tahdilla. :)

  VastaaPoista