18.12.2010

The Decemberists

Joulukuun ajan ehdoton bändi, The Decemberists, julkaisee tammikuun puolessa välissä The King Is Dead -nimisen albumin. Portlandilaisbändin ensimmäinen irroitus tuolta levyltä on täällä toistaiseksi jakamaton, Gillian Welchin tahdittama Down By The Water. Sen prosessointi noudatti itselläni tuttua kaavaa.


Aluksi pidin tätä hyvin vaisuna suorituksena ja tokaisin itselleni pitäytyväni rakkaassa Crane Wifessäni. Sitten uusintakuunteluiden myötä sen parhaus avautui. Se saattaa olla jopa yksi Decemberists-lemppareita. Eräs ystäväni totesi Down By The Waterin kuulostavan siltä kuin The Decemberists olisi yrittänyt tehdä Jayhawks-henkisen kappaleen. Lienee sanomattakin selvää, että hän on kumpienkin yhtyeiden vankkumaton sanansaattaja.

Seuraava eetteriin päässyt kappale The King Is Deadilta on January Hymn enkä taaskaan osaa päättää mitä mieltä olen. Hillitympi kitarointikipale saa kuitenkin vakuuttuneeksi että taas kerran The Decemberistsin uutukaista saa odottaa.

2 kommenttia:

  1. Mullakin kesti lämmetä Down By The Waterille.Se vaati useamman kuuntelukerran, kunnes tajusin kuinka helmi biisi on kyseesä. Olen sitä mieltä että parhaat kappaleet ovat sellaisia, joita pitää pureskella vähän.

    Luulen, että January Hymnistä tulee mun seuraava lempparibiisi.

    VastaaPoista
  2. Joo, pureskelu on munkin mieleen :) Ja Down By The Water on sellainen. Mä luulen myös et tosta King is Deadistä tulee tosi kova levy!

    VastaaPoista