28.12.2010

Levyjä ja pohjoisen puoleista tuulta luvassa vuodelle 2011

Lupasin tuossa aiemmin jakaa pientä alkuvuoden julkaisuaikataulua levyistä, jotka ainakin jossain määrin kirvoittavat mielenkiintoa. Parin viime vuoden tasolle ei päästä, sillä esimerkiksi viime vuonna samoihin aikoihin odoteltiin Beach Housen, Yeasayerin, The Nationalin, Interpolin, Arcade Firen ynnä muiden uusia julkaisuja.

Tässä lyhyt lista tammi-helmikuun mielenkiintoisuuksista, joista sitten tarkastellaan muutamaa tarkemmin.

Tammikuussa julkaistaan seuraavien bändien uutukaislätyt

White Lies, British Sea Power, Chapel Club, The Decemberists, Smith Westerns, Tennis, Iron & Wine, Destroyer, Little Comets, Hercules and Love Affair, Esben and The Witch

...ja helmikuussa näiden

James Blake, Cut Copy, Bright Eyes, Yuck, Toro y Moi, Young Galaxy, Mogwai, PJ Harvey

Päivämääriä tuohon listaan ei oikein viitsinyt sisällyttää, jenkki-, britti- ja eurojulkaisujen tarkat ajankohdat vaihtelevat kuitenkin suhteellisen paljon. Yllä nähty lista on lähinnä käytännön syistä noinkin tylsä, pohdin vain josko jollekulle olisi iloksi tietää uusia julkaisuja noin ylipäätään.

Ne mielenkiintoisimmat

 1. White Liesin uusin single Bigger Than Us oli todella niin suuri kappale kuin nimi antoi ymmärtää. Vaikken ekalle levylle syttynytkään, on tätä pakko odottaa tohkeissaan. Ja tuleehan bändi Suomeenkin, joten siksikin kannattaa tsekkailla uusi Ritual.
 2. British Sea Power taasen kiinnostaa aina. Valhalla Dancehall niminen -levy on antanut yllättäviä maistiaisia. Tämäkin suuren odotuksen kohde.
 3. The Decemberistsistä tulikin hiljattain postailtua. The King Is Deadin eka sinkku oli melkeinpä parasta mitä bändiltä on kuultu. Intoilua!
 4. Iron & Wine julkaisee varsin odotetun neljännen levynsä. Pelonsekainen on se tunne, joksi kuvailen omaa suhtautumista, sillä pari kuultua kappaletta eivät ole olleet ihan niin vakuuttavia kuin voisi toivoa.
 5. Little Comets on henkilökohtaisesti jo voittanut minut puolelleen. Debyytin odotan sijoittuvan jonnekin Foalsin ja Two Door Cinema Clubin välimaaston ja jopa ylittävän odotukset. In Search of Elusive Little Comets on noussut lujaa parin vahvan sinkkulohkaisun turvin.
 6. Esben and The Witchin valinta BBC:n 2011 -soundeihin oli yllättävä, vaikka tätä bändiä olenkin seuraillut. Sikäli yksi kiinnostavimpia, etten oikein tiedä tarkkaan mitä levyltä pitäisi odottaa.
 7. Bright Eyes, eli indiemusiikin ihmelapsen Conor Oberstin bändi tekee paluun. Tarvitseeko todella perustella, miksi miehen tuotoksia odotetaan taas niin paljon?
 8. Young Galaxy - viimeisimpänä vähän jokerivalinta. Blogin puolella esitelty Peripheral Visionaries oli sen verran koukuttava poptsipale, että haluan ehdottomasti tutustua bändin tuotantoon koko levyn verran.
Tutustu:
  2 kommenttia:

  1. Täältähän mä bongaan lisää outoa musiikkia :D Oon vähän laiskanpuoleinen ite etsimään uutta kuunneltavaa, mutta onneksi on näitä blogeja, jotka tekevät etsinnästä piirun verran helpompaa.

   p.s. Robyn on vallan mainio

   VastaaPoista
  2. Miten niin outoa :D
   Ja hyvä jos blogin puolelta löytyy jotain uutta! Kiitoksii.

   P.S. Robyn on kyl, pitäis se Body Talk -setti hommata itekin.

   VastaaPoista