17.10.2011

Ekat reissupäivät pähkinänkuoressa

Mulla on tässä muutama hetki aikaa jopa miettiä et mitä tekis. Kaveri lähti juuri luennolle, ja itse teen lähtöä myös. Hektisyys on ollu reissun teema tähän mennessä, otettu kaupunkia vähän haltuun kaupunginosa kerrallaan. Fremontissa asustelee tämä kaveri kenen luona punkkaan, Queen Anne tuli tsekattua toissapäivänä ja alunperin pohjoismaalaisten kaupunginosa Ballard eilen. Seattle kyllä tuntuu erilaiselta kuin olisi odottanut amerikkalaiselta kaupungilta: julkinen liikenne toimii edes jotenkin ja luonto on huikeasti esillä kaupungin sykkeessäkin.

Toisaalta kaupungin puhkoo useampikaistainen moottoritie ja autolla käytännössä kaikki kulkevat, joten sikäli kulttuurisokkeja ei ollut luvassa. Ekan illan vaihtarikemuissa yllätyin myös siitä kuinka huikean mukavia tyyppejä ranskalaiset ovat; muutenkin tuntui, edelleen vähän yllättäen, että eurooppalaisten kanssa huumorintaju oli suunnilleen samalla sivulla, ainakin enemmän verrattuna muihin.

Ylipäätään ollaan painettu epäamerikkalaisesti julkisilla ja kävellen täällä, mikä onkin onnistunut ihan mukavasti. En pääse yli tämän paikan luonnon huikeudesta: tästä tulee mieleen Suomi+, vehreyttä riittää, eivätkä nuo kaukaisuudessa näkyvät vuoret tai kaupungin ytimessä näkyvä hengensalpaava salmi päästä otteestaan sitten millään. Siitä jalkapallojoukkueenkin nimi: Sounders l. salmelaiset. Soundersin pelissä oli muuten 64000 + katsojaa, kovin meteli ja oudoin viba. Siitä enemmän myöhemmin.

Eilen tsekattiin Nordic Heritage Museum, johon oli koottu pohjoismaiden maahanmuuttohistoria tälle alueella, Suomella, Norjalla jne omat huoneet ja sellaista. Se oli vähän vahingossa löydetty mesta ja ihan käymisen arvoinen.

Omia kuvia ei valitettavasti nyt tähän postaukseen löydy - niitä taidan katsella joskus sitten, kun olen palannut. Ei muuten oo hintataso täälläkään ihan niin alhainen kuin odottais. Vinyylitkin aika kalliita.

                                                                       Hotelsin tyypit

Ai niin, koska musablogi on kyseessä, niin onhan mulla musaakin - kaverin löytö, mutta kuitenkin. Jäi lauantaina valitettavasti jetlaaagin vuoksi väliin tämä pieni paikallisbändi, joka kuulostaa aika terhakalta new weivaukselta ja indie rockilta. Hotels on poppoon nimi, eikä vielä ole kovin paljon nimeä itselleen tehnyt. Tsekatkaa! Mä lähden tsekkaa University of Washingtonin kampusaluetta!

  Port Of Saints by hotels music

  The Bat Watusi by hotels music

2 kommenttia:

  1. Pirun hyvältä kuulostaa moinen Hotels. Muistiin.

    VastaaPoista
  2. Sitä mäkin kelasin. Eka mietin et miks voi olla niin 'pienehkö' bändi näinkin hyvällä soundilla, mut toisaalta täällä sitä tarjontaa riittää..:)

    VastaaPoista