30.10.2011

Paluu sunnuntaikappaleisiin

Miksiköhän multa jäi nämä sunnuntaiset, useamman kappaleen kokoavat postaukset muutamaksi kuukaudeksi kokonaan pois? Hmm, jos pitäisi ikään kuin velvollisuutena tarjota joka sunnuntaiksi yhtä laadukasta tavaraa kuin tänä sunnuntaina, olisi se turhan paljon taakka sen alkuperäiseen tarkoitukseen nähden. Näihin on niin helppo koota paljon laatua, mielenkiintoa ja nousua. Siksi tämä sunnuntai on paluu näihin postauksiin - ja se alkuperäistä parempi jatko-osa.

Aloitetaan Magic Cityllä, joka Chicagosta ponnistavana rock-yhtyeenä tarjoaa soundillaan mielenkiintoa ainakin Real Estaten faneille. Hyvinkin lempeästi ja miellyttävästi alkava kappale kääntyy kiehtovaksi sekoitukseksi kitara-aaltojen noiseristiaallokkoa ja hempeää naislaulajan ääntä. Kokonaisuutena männävuodet kuuluvat juuri sopivasti soundissa. Debyytti-EP ilmestyy marraskuussa.Sitten oikeastaan jo yli puoli vuotta kiusannut Rachel Sermanni, joka ei ole löytänyt itseään postauksista - joku lienee ohitellut syyttä suotta jonossa toistuvasti. Mieltymys brittinaisten kepeään folkiin ei tunnu hilliintyvän oikein millään, sillä samaa linjaa á la Emmy The Great ja Laura Marling, esimerkiksi, jatkaa Rachel Sermanni. Skotlantilainen, parikymppinen folk-neito, on täyttänyt kappaleensa mitä ilahduttavimmalla tunnelmalla. Tammikuuksi on lupailtu debyytti-EP:tä.Oikeastaan tästä leedsiläisestä ei kauheasti tiedetä, mutta soundissa on äärimmäisesti mielenkiintoa. Paljon on keikkoja ainakin luvassa Alt-J:lle (tai ), on lämpännyt mm. Real Estatea. Tuo deltaa muistuttava kuvio tulee kaiketi joidenkin näppiksissä kun painaa alt + j, mutta itselläni se ei toiminut. En tiedä kummalla nimellä artisti haluaa itsensä tunnettavan. Kappaleissa kaikuu folk, trip-hop sekä liuta muita vaikutteita, joiden keitos kiinnostaa valtavasti. Mitäköhän tästä kaverista/bändistä vielä tulee.
Viimeisenä Korallreven, jota ei pitäisi joutua edes esittelemään. Huikeita ruotsalaisia, taas kerran. Sa Sa Samoa, uutuuskappale, oli tarjolla juuri kun olin saanut postauksen The Nationalin uutukaisesta valmiiksi. Siksi se päätyi tänne. Bändin unenomainen, koukuttava, baleaarinen tunnelma ilmestyy albumin muodossa 15. marraskuussa. Sa Sa Samoalla on vokaaleissa Julianna Barwick. Täydellisyyttä. Aiemmin duo on tehnyt yhteistyötä mm. Victoria Bergsmanin (Taken By Trees) kanssa. Korallrevenin levyltä on lupa odottaa huikeuksia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti