13.10.2011

Matkaan Seattleen!

Heihei taas kaikille. Vihdoin pääsen kurkkaamaan tuon ison meren toiselle puolelle - ja mikäs olisikaan parempi paikka aloittaa kuin Yhdysvaltain luoteiskolkan Seattle (suomalaissiirtolaisten suussa aikanaan lausuttu iha vaa "sitle").

Seattle tunnetaan SubPopin, Microsoftin (alueelta ainakin), Starbucksin, grungen ja Space Needlen kotikaupunkina. Näin siis suurin piirtein ulkomuistista vedettynä. Uskon tietäväni paljon muuta reilun viikon matkan jälkeen. Ja ehkä vähän toivonkin ettei Seattle ole summattavissa noihin asioihin.

Suunnitelmissa meillä on mennä katsomaan Seattle Soundersin soccer-matsia sekä myös college-jenkkifutista, mikäli mahdollista. Soundersin kotimatseissa on tunnelmaa, kuulemma, ihan eurooppalaisiinkin verratuna paljon. 

Kenties myös Tacoman kurpitsaseudut kutsuvat - amerikkalainen juhlapyhä nimeltä Halloween kun lähestyy koko ajan. N. 200km:n päässä sijaitseva maailmankaupunki Vancouver saattaa jäädä haaveeksi, mutta alustavissa puheissa visiittiä sinnekin on hankittu. Odotan myös etukäteen ns. vitusti Seattlen musiikkielämältä: ekana iltana olis Gang Gang Dance jossain päin kaupunkia. Toisaalta myös levykaupat vaikuttavat lupaavilta

EasyStreetRecordsilla on paljon tapahtumaa, in-store keikkoja ja sellaista. Toisaalta myös Queen Annen alueella, siellä missä "Frasier asui", on muutamia levykauppoja ja kenties sunnuntailevymyyjäiset. Silti minun ei tule unohtaman pääasiaa eli hyvän ystävän näkemistä paikan päällä.

Jonkinmoista reportaasia kenties tulossa, mutta useamman päivän myöhässä, kun jetlag helpottaa. Saapa nähdä toteutuuko ennakoiduista suunnitelmista edes jokin. Mitään aurinkomatkailun janoahan Seattle ei tyydytä - lämpötilat taitavat olla tällä hetkellä inan korkeammalla kuin täällä nyt. Sellaista viime viikon lämpötilaa odotan; kunhan ei satais paljon. Yeah right.

En tiedä haluanko/jaksanko/ehdinkö päivittää blogia, kenties jotain pientä. Matkassa olen huomisesta seuraavan viikon sunnuntaihin. Katsotaan kuinka käy.


Matkamusiikkina toimii Ryan Adamsin Ashes & Fire -levy, joka kuulostaa parhaalta Adamsilta pitkään aikaan. Myös lentoyhtiöllä on tiettävästi takataskussaan yllättävää musakataloogia. Viralliset matkabiisit tarjoavat Michael Kiwanuka ja Midlake. I'm Getting Ready lähtiessä ja Head Home palatessa.

Kiwanukankin toinen eepee I'm Getting Ready on nyt muuten vihdoin hallussa, kiitos Villen. Muokkaan Michaelin sanoituksia hieman: tämä kun laulaa "I'm getting ready to believe", jonka voi kuka tahansa suihkulaulaja halutessaan korvata "I'm getting ready to leave". Mikä nyt sopii kunkin kontekstiin, esim. lean, read, be a priest. Mitä näitä nyt on. On muuten kiva tuo video.


Head Homessa taasen lauletaan mm. seuraavasti, mikä sekin on varmasti reilun viikon päästä koittavan paluun aikana huulilla. Ah, Midlake. Tämäkin video todella kiva!

No one seems to be around today
they must've all gone off without me again
I think I'll head home
maybe I'll find them gathered 'round my doorstep
oh, to sleep in a comfortable bed
I think I'll head home


6 kommenttia:

 1. Jaksoin lukee kaks ekaa kappaletta ja mä lähtisin kyl Seattleen ihan vaan Frasierin takia.

  VastaaPoista
 2. Oih, ihanaa Seattlen-matkaa! Mulla on viime viikkoina ollut vähän ikävä sinne, ja viimeksi tänään kuuntelin Shabazz Palacesia. Muista pakata kevyesti, jotta saat kaikki levyt kannettua kotiin. Ja jätä Vancouver suosiolla seuraavaan kertaan. Osta paljon violetti-kultaista krääsää yliopiston kirjakaupasta. Käy Nirvana-näyttelyssä. Ja kerro sitten matkan jälkeen, mikä musiikki siellä nykyään soi.

  VastaaPoista
 3. Anna: se on kaks enemmän kuin aikoihin! Hähä! :D No eivaa. Ei taida Kelsey Grammer ihan uskaltautua Seattleen - kuinka hienoa se olis! Hienompaa kuin kohdata Matti Ranin Helsingissä? Mun julkkisbongaukset on useimmiten sitä luokkaa.

  Laura: muistelinkin et olit siellä, ja piti kysellä matkavinkkiä, mut arvaapa unohtuiko sekin. No, tossa on sopivasti jo. Täytyy kysellä kaverilta myös et mitä se haluaa tehdä, et kiinnostaako Nirvana :) Krääsä, check! Mutku mä haluun sinne Vancouveriinkin pistäytymään..:/ No, se taitaa olla vaan fakta et ei aika millään riitä. Kiitos vinkeistä! :)

  VastaaPoista
 4. No tärkein matkavinkki: http://www.kexp.org/events/clubcalendar.asp
  Have a good one, niin kuin paikallisilla on tapana sanoa.

  VastaaPoista
 5. Lähtisin Seatleen kattomaan Gang Gangii, vaik on siel näköjään muutakin kivaa :D

  VastaaPoista
 6. Ooh, huippua reissua!! Kelpais.

  VastaaPoista