29.11.2011

Etelän soulia ja bluesrockia: Alabama Shakes

Alabamalaiset bändit eivät päädy blogien puheenaiheksi tavan takaa. Eikä tämäkään bändi päätynyt yllätyksellisesti, vaan pikemminkin erheen korjauksen myötä. Alabama Shakesia olen seurannut jo jonkin aikaa, mutta jostain syystä bändistä postaaminen on ikävästi jäänyt jalkoihin.


Siinä missä Kiwanukasta ensimmäisen kerran postaaminen oli itselle kenties kaavan rikkomista ja perushörhöilybändien tulvan patoamista hetkeksi sielulla, jatketaan Alabama Shakesilla kenties sielukkuutta ihan omaksi pikkupuroksi asti. Athens, Alabama, kotipaikkanaan tämä yhtye on, kuten Kiwanuka, matkalla suuria asioita kohti.

Brittany Howardin ääni tihkuu gospel-soundia, soulia ja bluesahtavaa rockia, jopa siinä määrin että Sharon Jonesiin kaikuneet vertaukset eivät ole lainkaan turhia. Alabama Shakesin nimikko-EP on julkaistu jo pari kuukautta sitten, mutta vieläkään se vetää matalaksi kaiken tieltään tasollaan. Kenties kornia todeta näin, mutta varaudu yllättymään. En oikein osaa sanoa muuta; kuuntele hurjan tasokas EP täällä.


  I Found You - Alabama Shakes EP by ALABAMASHAKES!

  You Ain't Alone - Alabama Shakes EP by ALABAMASHAKES!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti