3.11.2011

Lahest: Indian Trails - Light Cuts Shapes Sharp

Kävin taannoin, tapani mukaan, tsekkailemassa mistä kollegat kirjoittelevat. Jyrin palstalla nähty, ihmetelty muttei kuultu lahtelaistulokas Indian Trails oli päätynyt postaukseen ilman ainuttakaan kappaletta. Kappaletta lupailtiin kuultavaksi piakkoin, jolle latautui sitä myöten myös aika kovat odotukset. Bändi kun oli menestykkäästi luonut itselleen sosiaalimediaverkon ja kenties siten kasvattanut odotusarvoaan.


Se miltei kääntyi bändiä vastaan, kun kappaleen sain kuultavaksi. Totesin itsekseni jo alkupuolella ettei Light Cuts Shapes Sharp ole niin hyvä kuin hypenluomisella olisi pitänyt olla. Mitä kukkua tuokin mielipide. Tajusin että odotukset olivat korkealla yhtä paljon Jyrin kirjoituksen kuin bändin itsensä takia. Koitin unohtaa moiset ja antauduin parikymppisten lahtelaisten indie anthemille, joka osoittaa jälleen kerran, että vaikka Suomesta ei tule näitä bändejä yhtä paljon kuin muualla, voi 'indie'-skene kuitenkin pienessä maassa kohtalaisen hyvin.

Tönäisin hypelumipallolle nyt tietysti tietoisesti lisämomentumia, mutta kuunnelkaapa Light Cuts Shapes Sharp. Se kuulostaa kuin olisi kasattu vähäisempien kappaleiden osista kokonaisuudeksi, joka ylittää osiensa summan. Kappale toimii pirun hienosti, mikä paitsi että toimii oivana taidonnäytteenä myös nostaa odotuksia jälleen kerran. Toivottavasti kuulemme lisämateriaalia pian. Luulenpa että sitten bändin kohtalosta voi jopa ennustellakin jotain.

2 kommenttia:

  1. Hämmästyttävän hyvän kuullosta settiä noin vähän aikaa soittaneeksi bändiksi (puolisen vuotta mitä nyt luin toisesta postauksesta) Jään innolla odottamaa mitä nämä kaverit tulevat vielä julkaisemaan.

    VastaaPoista
  2. Ihan oikeessa oot, hyvältä kuulostaa lyhyen ajan jälkeen. Toisaalta myös French Films ja Big Wave Riders kuulostivat aika valmiilta jo tosi lyhyiden settien jälkeen..:)

    Ja odotan myös itse tottakai innolla, aina kun jokin Suomi-nousukas tekee jotain kiinnostavaa tai jopa hyvää. Jei Indian Trails!

    VastaaPoista