23.11.2011

Levyvalinta: Fotoshop - Lifeforms

Taas kerran bloggaamisen mittapuilla olen vanhan ja kalutun tavaran kimpussa, mutta oishan se naurettavaa jos Fotoshop ei sais edes mainintaa. Nyt olisi hyvä tilaisuus korostaa, että postaan Jarno-Erik Faarisen, helsinkiläistyneen lappilaisen,  projektista mielipiteen vasta totisen pohdinnan ja pitkän harkinnan jälkeen, mutta se ei olisi totta. Mulla on kestänyt - ja kestää aika useinkin - päästä näiden hienouksien vauhtiin.


Vaikkei innostus ole saavuttanut täällä ihan Antin tahi Jyrin mittasuhteita (tosin sekin alkaa näköjään muuttua), on myönnettävä tämän etevyys. Siksi siis pitkästä aikaa tulee levyvalinta ja se kohdistuu Fotoshopin vahvaan ja tasaiseen debyyttiin. Helppohan minunkin on toisaalta mielipiteeni esittää, kun naapurit ovat jo pohjustaneet. En ole ollenkaan varma, että olisin kuunteluun tarttunut tahi tätä yrittänyt ymmärtää, mikäli kyseessä ei olisi ollut suomalainen, sitkeästi yhteyttä ottanut kaveri.

Sovittelin tämän harteille kovin sellaisia ISOJA asioita kuin "Suomen M83" tjsp, mutta se ei aivan istu. Lifeforms on harkitumpi, jopa kypsempi soundiltaan, eikä yhtä viihteellinen kuin M83. Toisaalta olen kuulevinani samoja elementtejä siellä täällä Magenta Skycoden, Washed Outin ja Korallrevenin tekemisistä - kuitenkin Fotoshop lainehtii elektronisesti ihan omilla ansioillaan. Jopa omissa sfääreissään.

Mistä näitä mielleyhtymiä nyt kullekin tulee mieleen. Nimien pudottelullekin pitäisi jo tulla jokin raja. Tärkeintä on, että Fotoshop toimii paremmin kuin monet ja kiinnostavammin kuin useimmat. Lifeforms vaati kyllä itselläni useamman kuuntelun ennen kuin tästä kaiken sai irti.

Oikeastaan vähän harmittaa, ettei Faarinen ole Fotoshopillaan päässyt aiemmin ääneen täällä. Tämäntyyppistä tekemistä kun mahtuisi enemmänkin Suomeen levylautaselle. Kuuntele levy kokonaisuudessaan Fotoshopin bandcamp-sivuilla, TÄÄLLÄ. Suosikit tällä hetkellä: Speed vs. Distance ja Becoming Zen.

2 kommenttia:

  1. Lataan tätä samaa kommenttia ilmeisesti kaikkiin Fotoshopia käsitteleviin juttuihin: ♥ ♥ ♥. Täytyy ens viikolla sit kai pistää itekin pidempää tekstiä kehiin. Nyt oon vasta tyytynyt fiilistelemään ja ihkuttamaan vähäisin sanoin.

    Tänään livenä ^___^

    VastaaPoista
  2. Oon huomannu, et oot ollu innoissa tästä ympäriä nettiä :) Itselle tosiaan suht uusi tuttavuus, mutta tietenkin sitäkin mieluisampi. Kirjoitteles jossain vaiheessa millanen oli livenä..

    VastaaPoista