20.5.2010

Tuttavuus muutaman vuoden takaa

Musiikissa oma tekeminen on joskus kirosananomainen. Ikään kuin se, että musiikki ei ole täysin vielä valmista tai se että bändi ole löytänyt täysin musiikillista itseään olisi jotenkin syy mollata. Olohuonenauhoituksista on moni laadukas äänite kotoisin.

            (Kuva bändin myspacesta)

Tämä pieni puolustuspuhe ennakoi seuraavaa postausta. Olin nimittäin aikeessa kirjoittaa jälleen saman litanian, että tämän bändin kotiäänitteet eivät ole ihan valmista kamaa, vaikka hyvältä kuulostavatkin. No hei daa. Sen takia ne ovatkin kotiäänitteitä.

No mutta. Fox Vulpini. Muutamia vuosia sitten jossain nettiforumilla pyöriessä törmäsin tähän pirkkalalais-folkkokoonpanoon. Harmi etteivät ole turkulaisia, olisi Turku-soundit saanut mukavan jatkopostauksen.


Ihanteet Kings of Conveniencestä ja Iron & Wineen kuuluvat kirkkaasti ja soundissa on mukava maistiainen myös kotimaista John McGregoria. Fox Vulpinilta ei ole tainnut mitään virallista ilmestyä, mutta mikseri.netistä löytyvät äänitteet ovat kovinkin kivankuuloisia, näin nykyfolkin fanin korviin. Jotain omaa musiikillisesti tarvittaisiin lisää kyllä. Toivottavasti saavat jonkin sopparin. Ja kaikkea muuta hyvää.

Ja ihan kuriositeettina voisi mainita, että Fox Vulpinissa vaikuttava Santeri tekee myös soolomateriaalia, joka sekin kuulostaa varsin kivalta. John McGregorin jalanjäljissä sitten vaan eteenpäin.

3 kommenttia:

 1. Ensiksi täytyy kyllä sanoa, että aivan loistava blogi sulla. Oon löytänyt paljon uusia kiinnostavia artisteja täältä, eli kiitos vain!

  Ja sitten mainostusosio: jos Fox Vulpinin folkmeininki maistui, käy ihmeessä kuuntelemassa myös bändiäni Picnic with Lulua. Tyyli on ehkä hieman suorempaa ja popimpaa kuin Foxilla. Akustiseksi popfolkiksi tuota voisi kutsua. Kyseessä on suht tuore tapaus, kasassa ollaan oltu noin puol vuotta. Ja Fox Vulpinin kitaristi-laulaja Sakari vaikuttaa myös tässä yhtyeessä + myspacesta löytyy santerin kuvaama video. :)

  - Jussi / Picnic with Lulu

  VastaaPoista
 2. No kuule kiitoksia kovasti vain. Ohan toi mieluista et lukijat oikeesti löytää jotain tällasen ajatuksenvirran kautta..:)

  Fox vulpini tosiaan maistui aika kivasti jo aikoinaan. Nykytilanteesta en hirmusesti tiedä. Mutta tosiaan, tsekataan toi Picnic with Lulu myös. Näin bloggaajan näkökulmasta suosittelen esim. soundcloudin käyttöönottoa, tai siis sinne tilin tekemistä. Muutama kappale sinne, niin niitä voi mukavammin liittää blogiinkin. Mutta juu, tsekataan kyllä.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia vinkistä, lisäilinkin tuossa meidän biisit sinne soundcloudiin.

  Ja sen verran tiedän, että Fox Vulpini on ainakin tällä hetkellä tauolla. Toivottavasti vielä jossain vaiheessa saavat homman kasaan uudestaan. Mut kiitos sulle!

  VastaaPoista