23.5.2010

Uusvanhat: Jonathan Johansson

Ollakseen ruotsalainen syntikkapopihanuus, tämän sunnuntain artistivalinnalla on harmittavan samankaltainen nimi Paraisilta kotoisin olevan suomalaisfutaajan kanssa. (Tuo heitto olisi pitänyt olla vältettävissä, eikös juu.)

              (Kuva artistin Last.fm -sivulta)
Jonathan Johansson on vastuussa jälleen kerran hienosta yhdistelmästä ruotsalaisuutta ja synaa. Viime vuoden helmikuussa julkaistu En Hand i Himlen lukeutuu valitettavasti niihin levyihin, jotka ovat luikahtaneet ohi musiikkihaavini. Todella sääli, sillä levy on aikasta mahtavuutta, nimikkobiisistä alkaen:Johanssonin yhteydessä on mukava herätellä vanha postaussarja uusvanhoista artisteista, joissa käsittelen artisteja, jotka eivät ole sytyttäneet ilmestymishetkellä vaan kaivautuneet ihoni alle myöhemmin uuden tarkastelun yhteydessä.

Ruotsalaisen Tears for Fears -coverikin on suorastaan kivuutta. Harmittaa tietyssä mielessä, etten ole aiemmin  Johanssonin levyyn tarttunut, mutta toisaalta olen iloinen, että löytyi edes nyt. En Hand i Himlenin verkkaiset tahdit ovat omiaan sunnuntain tahdeiksi tai vaikkapa jatkoiluun. Tässä siis Alla Vill Ha Hela Världen:Levyn todellinen helmi löytyy silti tässä. Kappale on nimeltään Aldrig Ensam. Voisin kuvitella, että jos Markus Krunegård ja muut ruotsalaiskivuudet ovat mielestäsi parhautta, on sinun epäilemättä lähdettävä Johanssonin matkaan - jos et jo siellä ole.Ja hei. Parhautta luvassa tässä blogissa. Paitsi että En Hand i Himlen on Spotifyssä, saamme sen soundcloudin välityksellä myös tänne. Olkaapa hyvättenne.

 Jonathan Johansson - En hand i himlen by HYBRIS

3 kommenttia:

  1. Todella kaipasin mustutusta Jonathanista. Joskus talvella törmäsin En hand i himlen -levyyn netissä ja totesin, että tässähän on hyvä artisti. Ja sitten menin ja unohdin Jonathanin siitäkin huolimatta, että hänen melkeinkaimansa nimi on pyörinyt esillä koko kevään ajan. Joskus vaan ei päässä kellot soi, vaikka muistan palloilijasta kirjoitellessa vielä kironneeni, että mitäs hemmetin h-kirjainta hänen nimeensä tarjoilen. No mutta tulipahan nyt unohdettu artisti sitten löydettyä täältä uudelleen :)

    VastaaPoista
  2. Toi “Aldrig Ensam” on kyllä upea biisi. Videossakin on harvinaisen hieno fiilis.

    VastaaPoista
  3. Jee, muistutuksen sait! Siinä mielessä kuulostaa ihan tutulta, että Jonathanin näemmä törmätään - ei oo mun mielestä hirveesti nostettu esiin missään. Aldrig Ensam on tosi hieno, videokin yllättävän :)

    VastaaPoista