13.3.2010

Justin Vernon, mies Bon Iverin takana

Bon Iveristä on tainnut aiemminkin tulla mainittua se, että bändin ilmoitettiin olevan ns. telakalla määrittelemättömän pituinen ajanjakso eikä sille ole ilmoitettu loppumisajankohtaa (tai ainakaan en ole lukenut moisesta).

Siitä tuo "määrittelemätön" siis. Heh.

Justin Vernonhan on käytännössä singer-songwriter Bon Iverin takana, bändi on taidettu kasata hänen demojensa ja musiikkinsa ympärille.


Nyt kun Bon Iveriä ehtii kaipailla, kovinkin, voi hyvin ottaa esille miehen aiempaa tuotantoa, jonka hän on tehtaillut ihan omalla nimellään, Justin Vernonina. Kovinkaan moni ei tietääkseni ole tutustunut näihin kappaleisiin, vaikka kuinka fanaattinen Bon Iveristä olisikin.

Eikä ihme, sillä käsittääkseni aiemmat tuotokset olivat omakustanteita - eivätkä kovin suuria painoksia edes.

Siinä on mukana kovin laadukasta kappaletta, varsinkin Hazeltons on mielekästä kuultavaa. Jotenkin sitä päätyy ihmettelemään, miten mies poimittiin Jagjaguwarille vasta For Emma, Forever Agon myötä.


Erona Bon Iverin ja Justin Vernonin tuotannon välillä voisi mainita äänimaailman: Vernon tekee kyllä omallakin nimellään akustisia kappaleita, mutta Bon Iverin materiaali on äänimaailmaltaan rikkampaa.


Tässä nyt siis Justin Vernonia ennen Bon Iverin ja Volcano Choirin aikakautta. Kovin herkkää tunnelmointia.


Herra varjele! Nämähän ovat kaikki loistavaa kamaa.
Pari viimeistä oli vähän huonompilaatuisia, vaikkakin hyviä kappaleita. Harmi. Muistattehan ekstrakappaleen For Emma...-levyltä? Bon Iver - Wisconsin

1 kommentti:

  1. Tämäkin mielenkiintoinen Bon Iver - Woods (Starkey remix) http://www.youtube.com/watch?v=zD-RpTbUzZM

    VastaaPoista