7.3.2010

Viikko 10: Gorillazin, The Morning Bendersin, jj:n ym. uudet julkaisut

Eilisestä postauksesta tuttu Kisses jaksaa hykerryttää vieläkin, se vasta oli kivaa musiikkia ja sai odottamaan lisää. Mutta katseet käännämme jo ensi viikon hienon hienoon julkaisusumaan. Tässä taas tämän blogin valintoja ensi viikon julkaisuista.

Maaliskuun kahdeksas ja yhdeksäs päivä ovat kuumaakin kuumempia levyjulkkaripäiviä, sillä noina päivinä uutuutensa julkaistavaksi tuovat Damon Albarnin Gorillaz, The Morning Benders, jj, Liars, jo aiemmin arvostelemani Broken Bells, White Hinterland, Titus Andronicus ja New Young Pony Club. (huh!) Aika lista.

Gorillazin kolmas studioalbumi, Plastic Beach, on saanut jos jonkinlaista hykerrystä aikaiseksi ollessaan ennakkokuunteluissa useissa paikoissa, mutten itse ole saanut aikaiseksi tutustua siihen.

En nyt mitenkään erityisen tohkeissani ole aikaisemmin bändistä ollut, mutta pop-musiikin saralla Gorillaz on mielenkiintoinen "bändi".


Plastic Beachiltä kuulemani kappaleet, Stylo ja Rhinestone Eyes mukaan lukien, ovat vaikuttaneet ihan lupaavilta. Nettivastaanoton perusteella jotkut tykkää semisti ja jotkut ovat täysin haltioissaan.

The Morning Benders. AHHH. Mahtava bändi. Big Echo julkaistaan siis ensi viikolla, ja kuten aiemmin postailinkin, on Grizzly Bearin basisti Chris Taylor sen tuottaja.

Olen kuunnelut Big Echon vasta kerran läpi, mutta "mää nii tykkä kyl".


Ruotsalainen jj kasvatti suosiotaan viime vuonna ilmestyneellä nº 2 -levyllään. Voisi sanoa kyllä että ihan aiheesta, sen verran mielenkiintoinen levy oli kyseessä. Jatkoa ilmestyy siis jo nyt, ensi viikolla. Ja on, ei mitenkään kovin yllättävästi, nimeltään nº3.

Viime levyn oltua suhteellisen lähellä täysosumaa, ei nº3 kuitenkaan onnistu sykähdyttämään aivan samalla tavalla. Samanlaista kivaa meininkiä ja hassuja yhdistelmiä on luvassa, muttei kuitenkaan yhtään "Ecstasyä" tai "Things Will Never Be The Same Againia".


Kokeellinen post-punk bändi Liars ei ole mitenkään liian tuttu itselleni aikaisemmista levyistä, mutta sekin julkaisee uuden levynsä ensi viikolla.
Sisterworld-nimeä kantavasta levystä julkaistaan myös laajennettu versio, jonka kakkoslevyllä on remixejä Liarsin kappaleista tunnetuilta artisteilta kuten Thom Yorke, Bradford Coxilta ym.


Broken Bellsiin ei tarvitse liiemmin puuttua tehtyäni sen jo täällä. The Shinsin James Mercer ja Danger Mousena tunnettu tuottaja-artisti julkaisevat siis pop-levyn Broken Bells -nimen alla.

White Hinterland on nykyisin jo duo, kun se aiemmin oli lähes pelkästään Casey Dienelin sooloprojekti. Nyttemmin musisointiin osaa ottaa myös Shawn Creeden.
Kairos ilmestyy ensi viikolla ja on sellaisenaan ehkä eniten arvoitus tänään mainittavista levyistä. Tässä maistiaista:


Titus Andronicuksesta ehti jo ääniä-blogi kirjoittamaankin, mutta tosiaan, bändin The Monitor -niminen kakkoslevy on myös ensi viikon mielenkiintoisimpien julkaisujen joukossa.

Tässä samalla kappaleita kuunnellessa tulee kyllä sellainen olo, että levyyn on ehdottomasti tutustuttava paremmin.


Hieman vain pintaa raapaisseena ohjaan kuuntelemaan levyä MySpaceen. Shoegaze-vaikutteista indie rockia soittava Titus Andronicus on mielenkiintoinen tuttavuus. Tutustukaa ihmeessä.

New Young Pony Club palaa myös debyyttilevyn jälkeiseen arkeen julkaisemalla toisen levynsä The Optimistin. Debyytillään tunnetuksi tulleen dance-punk (aika tyhmä termi mutta kuitenkin) bändin kakkoslevy on odotettu, ja ainakin Lost A Girl -kappale maistuu mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti