6.3.2010

Kisses / Mesita / Strange Birds

Vierailut Hypemiin tai muihin blogosfääriä niputtaviin sivuistoihin tuottavat lopulta aika harvoin mitään suuria ahaa-elämyksiä, mutta päätin silti pistäytyä pitkästä aikaa - ja kannattihan se.

Losangelesilaisduo Kisses oli melkeinpä blogatuimpien joukossa. Kun duon musiikkia kuvaillaan lauseilla, joissa samassa yhteydessä mainitaan "Jens Lekman" ja "italo-disco", niin eihän tuota voinut jättää väliin. Onneksi en jättänyt.

Kesäisen iloista ja positiivista renkutusta, kivaa pop-musiikkia ja ennen kaikkea melkoisen tarttuvaa. Sopii tähän aurinkoiseen lauantaihin erinomaisesti.

Mesita taasen on yhden miehen Bon Iver / Grizzly Bear -henkinen projekti Coloradosta. Kaveri pyörii toistaiseksi aika marginaaleissa, vaikkakin on tehnyt levyn vuonna 2008 ja EPn viime kesänä. Mutta yksi kappale voi muuttaa kaiken.

Living / Breathing -kappale huokuu ainakin aluksi aika vahvoja Grizzly Bear -viboja, mutta eivät haittaa liiaksi kuuntelukokemusta. Living / Breathing on ladattavissa bandcamp.com -sivustolta.
<a href="http://mesita.bandcamp.com/track/living-breathing">Living/Breathing by Mesita</a>

Strange Birds osoittautui erityisen mukavaksi pikkubändituttavuudeksi uuden EPnsä myötä. Ensinnäkin: EP on vapaasti ladattavissa ja streamattavissa bandcamp.comista. Toiseksi: se on hieman varautunutta ja minimalistista akustisen kitaran ryydittämää kalifornialais-folkia.

Myös Strange Birds on duo. Mikäli se mitään ratkaisee. EPn hienoimpia hetkiä ovat Winter Birds ja Nature's Sounds.
<a href="http://strangebirds.bandcamp.com/album/strange-birds-ep">Summerbirds by Strange Birds</a>

P.S. Foalsin uusi kappale on ihmetyttänyt koko viikon. Mistä oikein on kyse? Toukokuussa ilmestyvä levy tulee olemaan mielenkiintoista odotettavaa.
Spanish Sahara:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti