2.3.2010

Ruisrock 2010

Tänään julkistettiin yhdeltätoista alustava lista Ruisrockin tämänvuotisista esiintyjistä. Suurimman osan festivaaliraportoinnista jätän muille, mutta Turussa järjestettävän festarin juhlavuosi osuu meikäläisen sarkaan ihan hyvin enkä siten voi välttyä kommentoimasta festarikiinnityksiä.

Itseäni kiinnostavat esiintyjät ovat kenties seuraavat: Belle & Sebastian, Florence + The Machine, Porcupine Tree, Prince of Assyria (!jäi itseltä Suomen keikat väliin niin tämä on mieluista luettavaa!) ja The Sounds.


Lisäksi viime vuosilta tuttuja Ruissalon vieraita ovat The Ark, Flogging Molly, Disco Ensemble, PMMP ja Scandinavian Music Group.

Onko tämä nyt juhlavuoden arvoista esiintyjälistaa? Ei takuulla. Onko listassa ihan kivoja esiintyjiä? Kyllä. Mutta ei tarpeeksi. Taas kerran saa pettyä lukiessaan Ruisrockin esiintyjistä.

No, odottamme lisäyksiä listaan, sillä todelliset kaappaukset tai kohahduttavat kiinnitykset listasta melkeinpä puuttuvat. Miksi Ruissaloon on AINA saatava nuo hiton samat suomalaiset bändit, todelliset festivaalijyrät? Mm. Irina, Kotiteollisuus, Popeda jne.

Ja tämän esiintyjälistan todellinen "huippu"kiinnitys on kaiketi sitten The Baseballs? No, kakomisrefleksi tuli ainakin testattua. Toimii.

Keskittykäämme positiiviseen: Belle & Sebastiania, Prince of Assyriaa, Florence + The Machinea ja Porcupine Treetä voisi jopa ihan odotellakin.

P.s. Ruissin olisi syytä kaapata joku oikeasti kova nimi vielä tuon listan jatkoksi. Peukut pystyyn.


P.P.S. Voiko oikeasti muka unohtaa miten kivaa musaa Belle & Sebastian on? Näin on päässyt käymään, mut hah ja ah miten kivoja kappaleita onkaan:

Like Dylan in The Movies:

The Blues Are Still Blue:

3 kommenttia:

 1. Facebook-kavereiden statuksista päätellen tuo Bellesebujen eka Suomen-keikka näyttää kyllä olevan aika kova juttu...

  VastaaPoista
 2. Mäkin odotin kyllä vähän jotain isompaa, kun kymmeniä tulee täyteen. Ruisrock vetää varman päälle, ja noilla kotimaisilla ja tutuilla ulkomaisilla varmaan täyttyykin Ruissalo, mutta silti... Bellesebu ja Assyyrian Prinssi kyllä hyviä kiinnityksiä, ja huomenna selviää millainen mamma toi Florence on lavalla.

  Jään vielä odotteleen jotain vastinetta Provinssin kolmekybästen Justicelle, Foo Fightesille, Dinosaur Jr:lle ja Linkin Parkille. Vaikka oonkin kyl suuntaamassa Turun sijasta Roskilden kaupunkiin.

  VastaaPoista
 3. Noi Provinssin kiinnitykset mullekin tuli ekana mieleen juhlavuodesta. Ja oot täysin oikeessa, nimenomaan tollasta ärsyttävää varmistelua muutamaa artistia lukuunottamatta.

  Niin, ja huomenna täytyy sit tsekata muiden keikkapostaukset, niin tietää sitten et kannattaako Florencea odotella, edes vähän :)

  Ja Pekka, sama täällä: kyllä ihmiset ottaa Bellesebusta ihan täyden huuman irti, odotin ehkä vähän enemmän silti..:)

  VastaaPoista