31.3.2010

Mad Men ja Matthew and the Atlas

Mad Men jatkuu tänään, vihdoin. Ja miten Nelonen palkitsee tämän laatusarjan pitkähkön odotuksen? Sijoittamalla sen maailman huonoimpaan lähetysaikaan: keskiviikolle klo 23:50. BUUU!


Mikäli et ole sarjaa seurannut, se kertoo Madison Avenuen mainosmiehistä 60-luvulla. Kaikkien (mainos)miesten kuningas Donald Draper (Jon Hamm) on sarjan päähenkilö. Sarjasta tulee pääasiassa tietää se, että sarja kulminoituu Don Draperiin ja hänen menneisyyteensä. Ja tietysti se, että sarja on henkilövetoinen draama ja maltillinen tempoltaan. Eli jos suosikkisarjasi on Pako, suosittelisin MadMeniä pienellä varauksella.

Sarjan tapahtumiin ovat toistaiseksi päässeetkin historialliset tapahtumat Kuuban ohjuskriisistä John F. Kennedyn valintaan presidentiksi. Sarjassa seurattu Sterling-Cooper mainostoimisto "hoiti" Nixonin kampanjaa, joka siis hävisi.

Sarjassa ovat suuressa osassa 60-luvun sisustus ja muoti, luonnollisesti. Mutta se on erityisen huomion arvoista, sillä ulkoasuKIN on hoidettu tässä sarjassa lähes moitteettomasti.

Täältä voit mennä loihtimaan itsesi MadMen -sarjan kaltaiseksi sarjakuvahemmoksi, tyyliin:
Madmenyourself

Ja jotta postaus ei jää musiikittomaksi, on mukana uusi tuttavuus, ainakin itselleni. Matthew And The Atlas on Matthew Hegarty -nimisen miehen banjon maustamaa folk-meininkiä, yllättäen. Minullahan näitä folk-juttuja on niin valitettavan vähän.Musiikillisesti Matthew And The Atlas sijoittuu kovin lähelle Mumford & Sonsia. Kyseisen bändin Ben Lovett on luonnehtinut Matthew'n ääntä brittiristeytykseksi Ray LaMontagnea ja Bon Iveriä. Kukin voi tehdä omat päätelmänsä.Mikä Matthew and the Atlaksesta tekee ajankohtaisen, on se, että siltä ilmestyy parin viikon kuluttua EP nimeltä To The North. Videoita on sen verran huonosti tai huonolaatuisina saatavilla, että suosittelen visiittia MySpaceen.
# Matthew And The Atlas @MySpace


P.S. Monsters of Folkin mainioon Dear God (Sincerely M.o.F.) -kappaleeseen on tehty hieno video.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti