1.3.2010

Broken Bells - s/t

Ennen joulua Broken Bells julkaisi ensimmäisen singlensä ja ilmoitti vihdoin julkaisevansa albumin seuraavana keväänä. No, sen levyn julkaisupäivä on ensi viikolla (9.3.), mutta National Public Radio tarjoaa mahdollisuuden ennakkokuunteluun.
 # Exclusive First Listen @ NPR (samassa osoitteessa myös Gorillazin uusi albumi)

S/t-levyn avaa jo sinkkunakin julkaisu The High Road. Albumin melkeinpä paras kappale lataa itsessään hurjat odotukset loppulevylle, joihin vastataan kuitenkin kenties vain osittain.


The Shinsiä kipparoiva James Mercer tekee kyllä kelpo kappaleita, mutta jokin viimeinen silaus loistavuudesta jää uupumaan. Oikeastaan niin voisi sanoa koko levystä: se sisältää monia hyviä kappaleita, muttei yllä kokonaisuutena ihan korkeimmille tasoille.

Sen kummemmin tämän levyn kirjoitusprosessia tuntematta voisi veikkailla James Mercerillä olleen kenties enemmän tekemistä melodian ja sanoitusten rakentamisen kanssa, kun taas Danger Mousena tunnetun Brian Burtonin osana on kappaleiden ilmeen viimeistely ja tuottaminen. (Kaikki tämä siis pelkkää spekulaatiota.)

Melodiset, pikkunokkelat pop-kappaleet kuljettavat albumia eteenpäin hymyssä suin. Mercer osaa pop-kappaleiden koukut ja Burton tuoda niihin elektronisen musiikin nyansseja. Seuraava single Vaporize:


Vaikka Broken Bellsin debyytti on vakuuttava levyllinen ns. mukavaa ja nättiä pop-musiikkia, jää se kenties korkeista odotuksista jälkeen. Mutta toisaalta, kyllä odotusten on syytäkin olla korkealla, kun kaksi näinkin osaavaa musiikin ammattilaista tekee yhteistyötä.

Harmittaa hieman sanoa tämä, mutta albumin kokonaisarvosanaksi ei taida tulla kiitettävä.

Ja vaikka taas kerran omat odotukset ovat peitonneet levyllisen musiikkia, on taas tunnustettava ettei levy ole huono. Se ei ole erinomainen, mutta se on hyvä pop-levy.

# Broken Bells @ MySpace
# Broken Bells @ NationalPublicRadio

James Mercer ja Brian Burton (= Broken Bells) NMEn haastattelussa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti