3.2.2011

Britpop

Hullo!

Tänään on Anglican, eli TY:n englannin ainejärjestön, perinteinen Britpop -ilta Dynamossa. Joka vuosi englanninopiskelijat, ja muut brittimieliset, kokoontuvat juhlimaan helmikuisena torstaina anglikaanisia veljiämme - ja etenkin Brittein saarten ylivertaista musiikkitarjontaa - mallasjuoman kera. Perinteisesti nämä iltamat ovat tarjonneet ikimuistoisimpia opiskelijabileitä. Oasis, Pulp, Blur ja muut brittipopin kaanoniin kuuluvat bändit ovat aina suurinta makiaa, jota yleisö tahtoo lissää. Tänä vuonna saattaa olla viimeinen osallistumiseni kyseisiin kekkereihin, joten läsnäolo on vähintäänkin pakollista.

                                                (Kuva: anglica.org)

Pikkuhiljaa täytyy itsekin ruveta tekemään lähtöä, mutta sitä ennen aikeena oli loihtia soittolista brittipop -aloitteluun tai muuten vain huumailuun. Soittis muodosti lähtökohtaisesti pari ongelmaa: ensinnäkin sen, etten ole aivan niin perehtynyt britpopbändeihin, kuten esimerkiksi Miia, ja toiseksi, että nuo yltiösuosikit ovat ihan kivoja, mutta kaipaan aina vähän jotain muutakin illan aikana - mikä taas sitten rikkoo hieman 'Britpopia' vastaan sanan tarkimmassa määritelmässä.

Noh, aloin tämän soittiksen tekemisen klassikkobändeistä, kunnes huomasin, ettei siitä vain tule mitään, jos haluan sisällyttää VAIN brittipopiksi luokitellut kappaleet ja bändit. Teinpä siis vähän oman mielen mukaan. Nyt soittis on siis osittain britpop ja osittain uudempaa (kunhan se täytti kaksi kriteeriä: kyseessä on brittibändi ja se tekee edes osittain kitaramusiikiksi luokiteltavaa). 'Uusiin' lukeutuivat mm. Everything Everything, Erland and the Carnival, Stornoway ja niin edelleen.

Joten tässä ois soittis tarjolla - etenkin mikäli olet Turussa nyt ja poppeihin menossa. Mitä en välttis usko, sillä tänään alkaa Suomen Idols. JUST.

# Britpop-soittolista

3 kommenttia:

 1. Pulp on etenkin Saiturin mieleen!

  VastaaPoista
 2. Chapel Club on mukana (!!!!!!)
  Hyvä listaus, ja jee siellä oli Live Forever, just tänään kuuntelin sitä useemmankin kerran.

  VastaaPoista
 3. Terminologian ihanuus ja kurjuus ;) Itse olen, kuten omassa blogissanikin jaksan muistuttaa, onnistunut romantisoimaan tuon 90-luvun brittipopin sellaiseksi erityislaatuiseksi aikakaudeksi ja sen ajan musiikin ja kulttuurin elämää suuremmaksi jutuksi, siksi olen itse sellainen jonkin asteen termitiukkis, heh. Nostalgioin, kun en nykymenossa mukana pysy, hahaa!

  Jokainen tekee termimääritelmänsä itse, listasi on ihana, monipuolinen ja kattava, eikä se minusta riko mitään vastaan ;)

  Ääh, mieki haluan jollekin brittipop-klubille, olen kade!

  VastaaPoista