22.2.2011

Streak & The Raven

Seinäjokelainen Streak & The Raven on ollut etäisesti tuttu jo pidempään, mutta täytyy myöntää, että joko olen aiemmin sivuuttanut kuuntelut tai unohtanut koko jutun. Sittemmin bändi päätti, onneksi, itse valistaa allekirjoittanutta, sillä vajaa viikko sitten julkaistu The Federation -niminen EP kuulostaa kerrassaan hyvältä. Bändi pääsi viime kesänä jo testailemaan festarilavoja eikä bändin päätepysäkki ole taatusti siinä. Erityisesti ilahduttaa uuden EP:n suhteen se, että se on purkitettu suurimmaksi osaksi livenä. Todella jees.


Eepeen aloittaa nokkelasti nimetty ja nokkelasti etenevä The Federation Begins, joka onnistuu kuulostamaan etäisesti Editorsilta/White Liesilta ja onnistuu samalla säilyttämään oman muotonsa - ja se etäinen brittibändien samankaltaisuus ei häiritse bändin omaa soundia. Kappaleen tunnelma on jotenkin kulmikas ja uhkaava, ja sen sielu on synkkä. Erittäin kova aloitus.


Toinen kappale on nimeltään Federation March, joka vakuuttaa hieman hitaammin, mutta yhtä varmasti kuin avausraita. Rauhallisesti etenevä marssi kasvaa suureksi voimannäytöksi.


Stones and Berries taasen pysyy maltillisena koko kestonsa ajan. Näin Streak & The Raven pääseekin oivallisesti esittelemään koko osaamistaan aiemmin bändin musiikkiin tutustumattomalle. Sillä on toden totta malttia pitäytyä omassa osaamisessaan luottaen siihen, että se maksaa itsensä takaisin - kuten tässä kappaleessa. Naislaulaja ja post-rock balladin kärsivällisyys saavat Stones and Berries -kappaleelle hieman huskyrescuemäisen viban. (Se pitääkin käydä sitten myspacessa tai soundcloudissa kuuntelemassa, kun liittäminen ei onnistu.)

Näin kokonaisuutena eepee ei ehkä ole niitä yhtenäisimpiä, mutta se ei ainakaan itseäni haittaa. Erinomaista settiä suomalaisilta. Myös aiempi eepee kannattaa tsekkailla, se löytyy nimittäin jopa spotikasta. LINKKI.

1 kommentti:

  1. Stones and Berries voi nyt myös linkittää t.satr

    VastaaPoista