1.2.2011

Creep - Days [video]

Postaus on hyvin The xx -painoitteinen. Ei sinänsä bändiin keskittynyt, mutta sen parin jäsenen sivumusailuihin, ja siksi myös melkoinen loikka eilisestä 'Foxesista.

                                                 (Kuva: last.fm)

Creep on brooklyniläisduo, jonka Lauren Dillard ja Lauren Flax muodostavat. Soundi taasen on trendikkään synkkää synailua - hieman Salemin tapaan kenties. Days -niminen ensisingle julkaistiin toki viime vuoden loppupuolella, mutta muutaman päivän sisään se on saanut myös videon.

Ja mikä mielenkiintoisinta ja mikä pelastaa Creepin syna/rumpu -meiningit geneerisyyden noidilta, on The xx:n Remy Madley Croftin laulu. Huikean hyvin kappaleeseen sopivat voksut saavat ihan ikävöimään The xx:n aikaan saamaa ihastusta pari vuotta sitten. Mutta niin, tässä Creep, joka on jo tosiaan ollut seurailun kohteena tovin, mutta päässyt unohtumaan.Tietysti on syytä muistuttaa, kuka The xx:stä on kerännyt viime kuukausina kaiken huomion: Jamie Smith. Tuskastuttavan hyvillä remixeillään sekä Gil Scott-Heronin kanssa yhteistyöstä mainetta kerännyt Jamie Smith julkaisee helmikuussa levyn. Ja kenenkäs muun kuin Heronin kanssa. Vanhan herran ja "Jamie xx:n" yhteistyön ensihedelmä oli oikea anthem, NY Is Killing Me. Nyt kuultavana on hieman downtempompi ja rauhallisempi My Cloud, jolla Heron esittelee jo hieman lauluäänensä laajuutta.

  Gil Scott-Heron - My Cloud (Jamie XX Remix) by The Up-Turn

Ja niin, miesten yhteistyölevy We're New Here julkaistaan 21. päivä kuluvaa kuuta. Muistellaan vielä miten hieno NY Is Killing Me onkaan. On se vaan ihan törkeen kova!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti