28.3.2011

Death Cab For Cutie - You Are A Tourist

Muutamien päivien blogihiljaisuus päättyy uutuuskappaleeseen yhdeltä aika tärkeältä menneisyyden haamulta. Death Cab For Cutie on ollut pitkään erikoinen apina selässä, jota en ole onnistunut karistamaan. Se ei ole koskaan lukeutunut ns. lempibändeihin, mutta silti on ollut vaikeaa sivuuttaa siitä pitämistä. Suosikkikappaleita löytyy aina debyytti Something About Airplanesilta - Champagne From A Papercup - mutta Transatlanticism ja Plans ovat kutakuinkin kisailleet ykkös Death Cab.. -levyn manttelista.


Uusi levy Death Cabilta tulee touko-kesäkuun taitteessa, nimeltään Codes and Keys. Kun viime levy Narrow Stairs oli aikamoinen musiikkipökäle eikä suostunut avaamaan itseään, ei odotuksia uudelle levylle oikeastaan ole. Death Cabin ja minun yhteinen aika on tainnut ajaa meistä ohi. You Are A Tourist -niminen uutuuskappale raotti varovasti verhoa paluusta yhteen. Kesän alussa näemme onko ero lopullinen.

  Death Cab for Cutie - You are a Tourist by 192cl

7 kommenttia:

 1. Ihan samat suosikkilevyt ja samanlainen suhtautuminen bändiin kuin mulla! Narrow Stairs ei oikein uponnut ollenkaan, mutta tämä kappale kieltämättä kuulostaa vähän paremmalta. Saapa nähdä tosiaan - mustakin tuntuu, että aika on ajanut tästä yhtyeestä ohi.

  VastaaPoista
 2. :D Oho, aika jännä et noin yks yhteen aatoksemme.
  Näin äkkiä tsekattuna Narrow Stairs olis saanu ihan jees arvosteluja kuitenkin - mun mielestä aika yllättävää.

  VastaaPoista
 3. Oijoi, ihana uutinen, tämä piristi päivää! Narrow Stairs oli tosiaan aivan liian massiivinen, ei välttämättä soundeiltaan mutta kokonaisuudeltaan. Siihen ei oikein edes jaksanut yrittää sisälle, vaikka edelliset levyt on ihania. Ja kyllä DCFC kuuluu niihin bändeihin, jotka vielä jossain elämän vaiheessa pitäisi nähdä livenä :)

  VastaaPoista
 4. Totta, mäkään en oikein ees nimenomaan jaksanut yrittää päästä Narrowiin sisälle. Kyllä tosiaan DCFC kelpais livenä :)

  VastaaPoista
 5. Narrow Stairsiin kieltämättä on hieman hankala päästä sisälle, mutta sitten kun pääsee, se on vallan loistava levy ja tunnelma on jotenkin ihanan melankolisen harmaa, mutta ei kuitenkaan tylsällä tavalla. Narrow Stairs on kuin hiljalleen etenevä tarina.

  Minun on melkeinpä mahdotonta laittaa levyjä järjestykseen, jokainen on omalla tavallaan niin eeppisen kaunis, tokikin kaikilta löytyy heikompiakin biisejä, mutta kokonaisuutena levyt ovat hyvinkin toimivia.

  Death Cab on minulle SE rakkausbändi, ja Ben Gibbard on yksinkertaisesti nero. Huippua olisi kyllä joskus livenä nähdä. :>

  Uusi maistiainen kuulostaa kasvaneelta Death Cabilta, hyvin lupaavaa. Odotan innolla uutta albumia! :)

  VastaaPoista
 6. No, Heidi, nyt kun se tuli jo tuomittua (ja moisen suosituksen luettua) heräsi samalla aikamoinen mielenkiinto katsastaa oonko vielä samaa mieltä Narrow Stairsistä :) Tykkäätkö muuten kans alkupään tuotoksista ja EP:istä?

  VastaaPoista
 7. Toki siis ikuisena Death Cabin tykkääjänä kommentit on jokseenkin subjektiivisia, mutta kuitenkin. :D

  Oi kyllä, alkupään tuotanto on myöskin täyttä herkkua korvilleni. Toki löytyy sieltä niitä ns. heikompiakin vetoja, mutta yleisesti en voi mitään levyä, saatika EP:tä, kutsua huonoksi. Joitain biisejä mainitakseni ensimmäisinä mieleen tulee Wait, All is Full of Love ja juurikin tuo Champagne from a Paper Cup, nimenomaan siis vanhemmasta tuotannosta. :)

  VastaaPoista