7.3.2011

Keikkakalenteri: Turku

Ajattelin olla jotenkin hyödyksi blogin puitteissa: kerta se on kaiketi ensimmäinenkin. Alkuvuosi on nimittäin ollut tulvillaan mielenkiintoisia keikkauutisia - vaikka tosiaan The Vaccines Turun jättääkin väliin. Hienojen artistien keikkoja putkahtaa kalentereihin kuin niitä surullisenkuuluisia sieniä sateella. Ja kutsuja satelee koko ajan lisää. Siksipä laadin jonkinlaisen yhteenvedon kulttuuripääkaupunki-Turun keikkatarjonnasta lähiviikoille - se on makoisa.

Ainakin tamperelais- ja helsinkiläisystävämme saattavat ihmetellä tätä listausta, mutta minäpä selitän: tämä ei ole arkipäivää länsirannikolla. On tämä silti kovin mukavaa.

9.3. Aloittakaamme jo ylihuomisesta, jolloin Dynamon lavalle nousee Neufvoin. Harmillinen keskiviikko saattaa olla hankala aika, mutta koittakaamme päästä paikalle.

11.3. Perjantaina taasen ystävämme yhdistyvät, kun Turun ehdottomasti kiinnostavimman kahvila-baarin Bossaliinan Secret Sessionsissä esiintyy ystävämme Markus Perttula.

12.3. Heti seuraavana päivänä Bar Kukassa esiintyy valtavan positiivisen kaiun debyyttilevylleen saanut melankolian folk-airut, espoolainen Mirel Wagner. Tämä on ehdottomasti tsekattava. Jos haluaa vaihtoehdon, saattaa joitakin kiinnostaa LCMDF:n keikka Klubilla. (Nämä ovat toki vaihtoehtoja lauantai-illan ratoksi vain niille, jotka eivät Kultsalla seuraa Cut Copyn keikkaa).


17.3. Ensi viikon torstai on myös tuplabuukkausten päivä, kun Dynamossa poppistelee venäläinen Tesla Boy, ja Klubilla vietetään samanaikaisesti mainiolta (joskin kyseenalaiselta) kuulostavaa Tampere on okei! -iltaa Riston ja Jukka Ässän kera. Järki kehottaa jotenkin hyödyntämään sen, että Tesla Boy on ekakertaa Suomessa, mutta Tampere-iltama kiehtoo myös. Tesla Boy on kasarivaikutteista poppia ja lukeman mukaan aika kova livenä.


19.3. Tämä lauantai lienee keikkojen kannalta kiperin. Kerrankin olisi lauantai-iltana vapaata ja tuplabuukkaus synkistää illan. Klubilla on Fest-O-Rama, josta löytyy kenelle tahansa kanssahenkiselle immeiselle mieluinen kattaus, kun lavalle astelee Jennie Abrahamson, French Films ja Big Wave Riders, muun muassa. No entäs Dynamossa sitten? Dynkyn post-rokkailee selälleen On Volcano ja Jeniferever. Ja jompi kumpi olisi pirskeistä jätettävä väliin - ei kuulosta kohtuulliselta.


27.3. Siitä lähtien, kun Ruisrockissa missasin, on toiveissa ollut Prince of Assyrian klubikeikka Turkuun. Kuun viimeisenä sunnuntaina Klubi tarjoaa tämän. Liput 15€, mutta lienee kukkaronkeventämisen arvoista.

8.4. Salaliiton makua suomalaistalenttien keikkajärjestelyissä: Eleanoora Rosenholm Dynamossa ja samana iltana Rubik Klubilla. Perjantai on huippupäivä jo muutenkin.


14.4. Amerikkalainen pitkähkön linjan seattlelaissinger-songwriter Damien Jurado löytyy Dynamosta. Tuntuu aivan uskomattomalta, mistä Dynkky kaivaa näitä artistikiinnityksiä, mutta emme valita, vaan vaellamme uskollis'na keikalle. Tätä en suostu jättämään väliin.


15.4. Peräkkäisinä päivinä herkkujaan tarjoava Dynamo päästää omalle keikalleen valloilleen yhden suomalaisen indietaivaan kirkkaimmista tähdistä, French Filmsin. Jos jää Fest-O-Ramassa väliin, pitää korjata vahinko huhtikuussa.

8 kommenttia:

 1. 16.3 on tommy e manuelin keikka sinfoniaorkesterin talossa vai miksikä sitä kutsutaan. Todella lahjakas australialainen kitaristi bändin kanssam ukana. Yleensä soittaa vain yksin joten special esitys tulossa!

  http://mediakulma.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Joo Emmanuel on muistaakseni Konserttitalolla. Oon Tommyn nähnytkin, aika veijari ja virtuoosi sen kitaran kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti Prince Of Assyria on saanut vähän kokemusta alleen, kun Tavastian vuoden takainen keikka meni melkein pilalle bändin jännityksen takia. Tykkäsin kyl silti.

  VastaaPoista
 4. Aijaa, en oo kuullutkaan. No kiva kuulla edes jotain palautetta Prinssin keikasta! Eiköhän jotain oo tarttunut porukalla mukaan, Tavastiasta on jo vissiin kuitenkin jo yli vuosi (?)..

  VastaaPoista
 5. Tää näyttää niin hyvältä! Mä varmaan hajoisin, jos keikkakalenteri ois yhtään täydempi, koska nytkin on jo valinnanvaikeuksia. Kauheesti ei oo tossa listassa sellasta, mikä ei kiinnostais. Tää lohduttaa, kun syksyllä hajoilin siihen, ettei tuntunu olevan oikein mitään.

  Neufvoin pitäis nyt kyl tsekata, koska tammikuussa jäi multa väliin, ja oon tykkäilly kovasti uudesta ep:stä. En ollut huomannutkaan tätä keikkaa, hyvä kun vinkkasit. Vähän kyllä epäilyttää, että Dynamo on ihan tyhjä keskiviikkona... Mirel kiinnostaa kans ihan älyttömästi. Klubin sivuilla muuten luki, että se ois myös lämppäämässä Rubikia huhtikuussa. Nää päällekkäiset päivät on vähän ongelmallisia mullekin, koska niin moni kiinnostais. 8.4. sen sijaan ei tuota minkäänlaista päänvaivaa: Rubik on nähty muistaakseni neljä kertaa, mutta haluun lisää. Ihan väärältä bändiltä laitoit biisin tohon kohtaan. :)

  VastaaPoista
 6. No niin näyttää Heli!

  Oon itse sikäli kaiketi kummajainen etten oo yhtään Rubikin keikkaa nähnyt kokonaan - tietääkseni. Neufvoin olis syytä kyllä tsekata, mutta saattaa olla että kiireitä piisaa itselläkin, muuten saa tosiaan juosta joka ilta keikoilla :D

  Pitäis varmaan lisätä tuohon listaan, että Femme En Fourrure olis 26.3. Klubilla. Taitaaa kyllä itsellä olla silloin menoa, mutta luulis kiinnostavan.

  VastaaPoista
 7. Onneksi en ole 8.4. Turussa. Eleanoora vai Rubik, Rubik vai Eleanoora. Itkuhan siinä tulis, kun pitäis kahden mahtavan väliltä valita. Hmm. Valitsisin varmaan Eleanooran, sillä niitä näkee vähän harvemmin.

  VastaaPoista
 8. Juhani: Noni, huhtikuussa sit vaan Rubikia tsekkailee. :) Yllättäen ois muuten ihan kiva nähdä myös Femme En Fourrure.

  VastaaPoista