10.3.2011

Ochre Room

The Nationalin keikan jälkeen mun musiikinkuuntelu on taipunut säälittävän yksipuoliseksi. Onneksi sitä ennen ehdin kuuntelemaan tamperelaisen folk-kokoonpanon Ochre Roomin tuotoksia jotensakin mieleenpainuvasti.

                                       (Kuva: myspace.com/ochreroom)

Yhtyeeltä on eepee jo ulkona. Kieltämättä Ochre Room -nimen kuullessa ensimmäinen mielleyhtymä on soittojuomala. Kyseessä on siis kuitenkin tamperelaisbändi, joka taistelee suomalaisessa folk-kentässä palstatilasta muiden vastaavien, kuten helsinkiläisen Treehousen, kanssa.

Ochre Roomin soitannassa kuuluu kuitenkin merkittävissä määrin perinteinen americana-folk perinne vaikkapa Great Lake Swimmersin hengessä ja sen poljennossa kuuluu yllättävästi hieman manserockin perinne. Tai sitten kuulen omiani.

  Shooting Ghosts by Ochre Room

  Blue Ribbon by Ochre Room
- - - - - - - - - - - - - -

Eilen tiirailin The Nationalin keikkakalenteria ja siihen oli merkitty keikka Turkuun päivämäärälle 8.7., eli Ruisrockin perjantaiksi. Jokainen viime vuosina Ruisrockissa vieraillut on tottunut tiettyyn päiväjakoon, jossa sunnuntai on yleensä pyhitetty ns. indieartisteille. Itsekin olin vähän ehtinyt toivoa, että kaikki samanhenkiset, ts. omat lempparit, yhtyeet olisi saatu samalla päivälle.

Nyt se tuntuu vähän kaukaiselta, kun Nationalin pitäisi 10.7. olla jo Irlannisa Oxegeneissä. Höh. Toisaalta mikään ei estä Ruissiperjantaista tulemasta ns. indiepäivää.

Toinen keikkapäiväharmittelu liittyy James Blakeen. 1.4. kutsuu Oslo, jossa on sattumoisin Blaken keikka samana päivänä. Ja tietty SOLD OUT. Ei sit mitään.

6 kommenttia:

 1. Perjantaiksi on merkattu bändien nettisivujen mukaan jo Prodigy ja Primus myös. En usko, että perjantaista indiepäivää tulee. :/

  VastaaPoista
 2. Ochre Room on mainio, mut manserock-vertaus oli vähän outo. :) kirjoittelin just bändistä itsekin: http://chasingtheperfectsong.blogspot.com/2011/03/folk-huumaa-la-robin-pecknold-ochre.html

  VastaaPoista
 3. Hahah, en mä nyt pahalla :D Enkä täysin tosissaan. Kiertoteitse ilmaisin vain, että mun mielestä se kuulosti jotenkin tamperelaiselta :D Ehkä se näin jälkikäteen oli vähän oudosti sanailtu.
  Ochre Roomin pojat laittoivat tosiaan jo kaksi viikkoa sitten noita meikäläiselle soundcloudiin jä näin kauan kesti saada jotain aikaiseksi..

  VastaaPoista
 4. joo, ei siinä mitään. manserockista tulee mieleen vaan negative, uniklubi ja lovex. :)

  VastaaPoista
 5. No sit tuosta sietääkin häkeltyä. Itse viittasin ehkä kuitenkin enempi siihen 70-luvun kulta-aikaan.

  VastaaPoista