5.3.2011

Keräilyä The Nationalin jälkeen

Kun monta hyvää arviota on kirjoitettu, aina Hesaria myöten, tuntuu turhalta eritellä pidemmin keikan yksityiskohtia - muuten kuin henkilökohtaisella tasolla. Olin torstaina todistamassa yhtä elämäni parhaista keikoista: The Nationalia Kulttuuritalolla.

Ruisrockissa bändin nähneenä tiesin odottaa joitakin asioita: itseään psyykkaavaa, lähes maanista, humalaista Matt Berningeria huutamassa esimerkiksi Abelin tai Mr. Novemberin sanoja sekä loistavasti yhdessä soittavaa bändiä. Bryan Devendorfin rumpaloinnista alkaen bändi oli loistava ja ylisanojen arvoinen, ns. helvetin kova. Rumpali Devendorfin työskentely oli yksi parhaista asioista livenä.

Noin ylipäätään on mahtavaa, että bändin settilistaan mahtuu kappaleita niin Sad Songs For Dirty Loversilta kuin myös Cherry Tree EP:ltä. Iloiseksi mielen sai myös Berningerin haahuilu Mr. Novemberin aikana pitkin yleisöä. Se lukeutuikin lempihetkiin keikan aikana - oli se osa ohjelmanumeroa aina tai ei.

Keikan lopettaneen akustisen/yleisölaulatetun Vanderlyle Crybaby Geeksin lisäksi lempihetkiä olivat Secret Meeting; Conversation 16, jonka kertsin aikana Berninger tuntui äärimmäisen vakuuttavalta huutaessaan "Iiiii'm eeeeviiil"; sekä kenties keikan odotetuimpiin live-kappaleisiin sekä itselläni tunteikkaimpiin lukeutunut About Today. Eilen tuntui aivan liian raadolliselta kuunnella bändiä kotona. Varsinkin kun tietää, että seuraavaa näkemistä pitää odottaa pitkään. Ruissalossa nähdään kesällä.


- - - - - - - - - - - - - 
Muutenkin tämä postaus liikkuu eilisen tunnelmissa, sillä eilen kuultiin ensimmäistä maistiaista toiselta blogilempparilta Wild Beastsiltä. Albatross on mainio. Toukokuussa pukkaa uutta albumia. En malta odottaa!

3 kommenttia:

  1. Osuit otsikolla naulan kantaan, tässä saa keräillä niitä sielunsa rippeitä, jotka jätti jonnekin sinne kulttuuritalon liepeille.. Huok. Ihana ilta.

    VastaaPoista
  2. Mykistävää oli. Joskus toivon että tietäisin mitä Beringerin pään sisällä liikkuu...

    VastaaPoista
  3. Niin kuin mainitsinkin niin ikävintä tässä on se ettei voi kuunnella kappaleita ilman et haikailee sen keikan perään..Oon ihan pyörällä myäs!

    VastaaPoista