30.3.2011

Soundcloudin hämäämä

Kun alan seurata bändejä soundcloudissa, ilmoittaa tuo palvelu uudet kappaleet tai kanssani jaetut tuotokset omassa feedissään. Aina kun siihen feediin ilmestyy jotain uutta, kuuntelen niitä ehtimisen mukaan. Mutta, taidan olla sen verran hölmö, että oletan aina ettei kukaan jaa musiikkiaan ensin soundcloudissa. Niin ne taitavat kuitenkin tehdä. Hämäännyn aina siinä määrin, että uskon feedin koostuvan jo vanhoista kappaleista.


Esimerkiksi Nick Trianin bändin, NT's White Trashin, uutukaistuotosta kuuntelin eilisiltana ja kuvittelin sen olevan jokin vanha tsipale, minkä sähköposti sittemmin kumosi. Tosiaan, tämän suomalaisbändin jäsenistössä on mm. Kiki Pau ja Kauko Röyhkä -miehiä ja se julkaisee levynsä toukokuussa Stupido Recordsille. Tässä kuitenkin tuo mainio, aiemmin julkaistuksi luulemani, rock-veisu NT's White Trashiltä, Whistle.


Myös blogilemppari Benjamin Francis Leftwichin uutukaiscoveri oli soundcloudissa, jota taas kerran luulin vanhaksi. Tällä kertaa Benny on ryhtynyt Pomon kimppuun. Atlantic City on lempipomolevyltä, Nebraskalta, ja Leftwich tekee sille ominaiskäsittelynsä: herkästi hönkivän balladin. Alkuperäinen kenties vielä pitää pintansa kuitenkin, vaikka tästä pidänkin, sillä sillä Springsteen tulkitsee sitä itselleen ominaista Amerikan sydänmaiden antisankarin kurjuutta.

  Benjamin Francis Leftwich - Atlantic City by dirty hit

Viimeisimpinä Big Deal, jonka uusi huhtikuussa julkaistava single oli myös mennyt ohi soundcloud-palvelussa. Talk on juuri sitä, mitä tältä kaksikolta on totuttu kuulemaan, hivenen laiskaa ja maltillista lo-fi tulkintaa.

  Talk by Big Deal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti